CarOy TTs terepasztala (Digitális vezérlés)


Ezen az oldalon megpróbálom közzétenni azokat a lépéseket, képeket, információkat, amiket a terepasztalom digitális vezérlésének kialakítása közben gyűjtöttem össze.

Kezdetben a terepasztalomat a Vezérlés oldalon bemutatott módszerrel irányítottam. Ahhoz alakítottam ki a pálya szakaszolását, a foglaltság érzékelőket, a jelzők vezérlését, stb...
Aki figyelmesen végigolvasta a "féldigitális" vezérlésem leírását, az már sejtheti, hogy a digitális vezérlésre sem úgy térek át, hogy megveszek mindent hozzá a boltban összerakom... és már kész is van (persze tudom ez amúgy sem ilyen egyszerű), de én még egy "csavart" tettem bele. Úgy döntöttem, hogy ha már annyi munkát belefektettem a vezérlő szoftver megírásába, és nem kevesebbet a vezérlő elektronika kialakításába, nem fogom "kidobni" az egészet. Tehát megpróbáltam csak a mozdonyok vezérlését átalakítani. Az átalakítás lényege, hogy eddig a vonatok analóg módban mentek, és az egyes szakaszok tápfeszültségét tudtam állítani a vezérlő programból, az átalakítás után meg a mozdonyokba digitális dekódert szerelek, és azt vezérlem a programomból.
A digitális dekóderek közül a DCC rendszert választottam. A döntésem oka, hogy ez a szabvány teljes mértékben hozzáférhető, és letölthető (nem kereskedelmi céllal való felhasználásra, tehát arra, hogy valaki csináljon magának egy DCC Kommandert vagy Dekódert, ingyenes is). A szabványt a www.nmra.com honlapon lehet megtalálni.
A szabvány alapos átolvasása után úgy döntöttünk, hogy dekódert egyelőre nem csinálunk, de Kommandert (olyan egységet, amely a vontatási tápot, és a digitális üzeneteket a sínre illetve a vonatoknak adja) megpróbálunk csinálni. (Bevezető: 2009.05.17)


Saját fejlesztésű DCC vezérlő
2009.04.14-én sikeült beüzemelni a saját fejlesztésű DCC kommanderünket.
De miért is DCC? A Vezérlés oldalon leírt módszer eléggé stabil működésű, de pár év után elgondolkodtam a vezérlésen, és csináltam édesapámmal egy próbát, hogy a kapható szabványos digitális (DCC) vevőkkel ellátott mozdonyokra át tudunk-e térni úgy, hogy a vezérlőszoftvert továbbra is teljesen én írom.
Első lépésként hosszasan tanulmányoztuk a modellvasút szabvány ide vonatkozó részét: www.nmra.com. Itt szinte mindent meg lehetett találni arról, hogy milyen jeleket kell a vonatnak küldeni, hogyan kell az üzeneteket kódolni. Ezek alapján készítettük el a vezérlő kártyát. Persze elsőre nem működött... Ezért Húsvétkor, meglátogattuk Peet11-et, és nála megnéztük, kimértük, hogy milyen is a sínre adott jel. Így másnap már működött is a vezérlő.
Egy rövid kis videót csináltunk is a tesztpályáról: DCC Elsõ teszt.


DCC Dekóder beépítés egy BR143-as mozdonyba
2009.05.09-én egy Tillig BR143-as mozdonyba is beleszereltem a DCC Dekódert. Ennek a lépéseit közzé is teszem:

A dekóder (ESU LokPilot micro V3.0)

A mozdony (Tillig 02343 E-Lok BR 143)

Ez a mozdony a hagyományos módon nyílik, nincs semmi speciális megoldás.
A mozdony kinyitva:

Mint a legtöbb új mozdonyban, itt is a dekóder egy jól elrejtett helyre jön.
Ide jön a dekóder:

Azt a kis részét a mozdony vezérlő paneljének ki kell törni. Furatokkal ki is van könnyítve, de azért legyünk mindig óvatosak:

A dekóder behelyezéséhez ennél a mozdonynál ki kell lazítani a vezérlő panelt, és a vezetőfülkét is ki kell venni. Itt jól láthatóan fel van tüntetve, hogy hova jön a dekóder 1-es és 6-os lába. Ügyeljünk arra, hogy jól tegyük be a dekódert:

Bent is van szépen a dekóder. Ezután vissza lehet helyezni a vezetőfülkét, ami megtámasztja, így a dekóder biztos nem fog kiesni a csatlakozóból:

Csavarozzuk vissza óvatosan a vezérlő panelt:

Az összeszerelt mozdonyon már semmi sem látszik:

DCC Dekóder beépítés egy BR 182-es (Taurus) mozdonyba
2010.04.09-én egy Piko BR182-es (Taurus) mozdonyba is beleszereltem a DCC Dekódert. Ennek a lépéseit közzé is teszem:

A dekóder (ESU LokPilot V3.0), ebben a mozdonyban a 'normál' (nem micro) dekóder is kényelmesen elfér.

A mozdony (Piko 47413: DHL-Railion - Taurus)

Ez a mozdony kicsit speciális módon nyitható. Első lépésként az ütközőket ki kell húzni,

majd ezután a járműszekrény simám levehető felfele.
A mozdony kinyitva:

Ebbe a mozdonyba kábellel szerelt dekóder kell, mivel a csatlakozó és a dekóder helye a mozdony egyik illetve másik végében van.
Ide csatlakozik a dekóder:

Itt egy kis átkötő panel van a dekóder helyén, hogy amíg nem digitalizáljuk a mozdonyt, analóg módban működjön.
Ezt a kis panelt ki kell húzni a helyéről:

Az 1-es láb itt is meg van jelölve a panelon. A dekóder leírásában megtaláljuk, hogy melyik a csatlakozó 1-es lába. Ügyeljünk arra, hogy jól tegyük be a dekódert:

Sajnos kicsit mintha nagyobb lenne a csatlakozó, mint ami elfér, de a tekercseket kicsit félrehajtva, mégis jól be lehet csatlakoztatni a dekódert:

Ezután a dekódert a mozdony másik végében erre kialakított kis helyre tegyük:

Az összeszerelt mozdonyon már semmi sem látszik: